Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ψάχνοντας για απαντήσεις...

Σήμερα οποιαδήποτε ψυχαγωγική δραστηριότητα και γενικά οι περισσότερες δραστηριότητες του ανθρώπου βασίζονται στο χρήμα.
Χωρίς χρήματα δύσκολα θα διασκεδάσει κανείς έξω απο το σπίτι του αφού πλέον διασκέδαση θεωρείται η κατανάλωση αλκοόλ σε κάποιο κλάμπ,η οποιουδήποτε τέτοιου είδους μαγαζί,είτε ο καφές όλες της ώρες της ημέρας.Αυτό είναι τουλάχιστον το πρότυπο της διασκέδασης στην Ελλάδα.
Χωρίς χρήματα φαίνεται ανούσιο το να βγείς εξω και να διασκεδάσεις αφού είτε δεν σου επιτρέπεται η είσοδος στα μαγαζιά αυτά,είτε πρέπει να ξοδέψεις αρκετά χρήματα για την παραμονή σου σε ενα απο αυτά.
Είναι πραγματικά αυτή η διασκέδαση μας ή είναι απλά η συνήθεια αυτού του τρόπου που μας κάνει να την επιλέγουμε?
Είναι πραγματική διασκέδαση ή είναι οτι λιγότερο μπορούμε να έχουμε απο την διασκέδαση,αφού ουσιαστικά είναι και ο πιο εύκολος και αναίμακτος τρόπος να ξοδέψουμε την ωρα μας και τα χρήματα μας?
Υπάρχει η πραγματική ανθρώπινη επαφή και γνωριμία που είναι και η ουσία της διασκέδασης?




Άποψη μου είναι πως για να διασκεδάσεις δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου ούτε χρήματα,ούτε ακριβά ρούχα,ούτε να κλειστείς σε κανένα μαγαζί για ώρες.
Το μόνο που σου χρειάζεται να κουβαλάς είναι ο εαυτός σου.Τίποτα περισσότερο απο αυτό.Οπουδήποτε και να πας,απο το πιο ακριβό μέχρι το χειρότερο ξενυχτάδικο του κόσμου αυτό που θα σε κάνει πραγματικά να διασκεδάσεις και να χαρείς η να περάσεις καλά δεν είναι τίποτα περισσότερο απο τον εαυτό σου και την παρέα σου.
Τίποτα έξω απο εσένα δεν μπορεί να καταφέρει να περάσεις καλά.Μόνο εσυ.
Οι πλατείες πρέπει να γεμίσουν πάλι με ζωντάνια και αληθινή ανθρώπινη επαφή.Τα πάρκα,οι δρόμοι,οι γειτονιές.Πρέπει να δούμε το αληθινό πρόσωπο της ζωής,με τον πόνο,τα δάκρυα,το θάνατο,την χαρά,την αγάπη,τη δημιουργία...Η ζωή έχει δυστυχώς η ευτυχώς τα πάντα.Τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να αποφύγουμε την απογοήτευση,τη στεναχώρια ή την απόρριψη αφού κι αυτά είναι μέρος της ζωής.
Το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις.

Αν συμφωνήσουμε πως τίποτα έξω απο μας δεν μπορεί να μας δώσει την ικανοποίηση που παντού ψάχνουμε,είτε αυτο λέγεται αλκοόλ,είτε ναρκωτικά,είτε κενή διασκέδαση,είτε γρήγορο σέξ,είτε ενα γρήγορο αμάξι,είτε ακριβά ρούχα,είτε τα περισσότερα λεφτά του κόσμου στο χέρι μας,αυτό που μένει να κάνουμε είναι να ζήσουμε την ζωή με όλη τη μαγεία που αυτή μας δίνει...Να ρισκάρουμε,να πονέσουμε,να δοκιμαστούμε,να χαρούμε,να απολαύσουμε,να δεθούμε,να πληγωθούμε,ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ!
Ας βρούμε πάλι τον εαυτό μας και τα πραγματικά θέλω μας κι ας μην ψάχνουμε έξω απο εμάς να βρούμε απάντηση για τα πάντα!




Η απάντηση σε όλα είναι γυμνή μπροστά μας κάθε δευτερόλεπτο,είμαστε εμείς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου